Πρόσκληση στο βιωματικό εργαστήριο “Κατασκευές με τεχνολογία Micro:bit και ηλεκτρονικά υφάσματα”

Το Cyprus Interaction Lab (https://www.cyprusinteractionlab.com/), το Youth Makerspace Larnaka (https://www.facebook.com/makerspacelarnaka/) και το Research Centre on Interactive media, Smart systems and Emerging Technologies of Nicosia (http://www.rise.org.cy/) συνδιοργάνωνουν το βιωματικό εργαστήριο “Κατασκευές με τεχνολογία Micro:bit και ηλεκτρονικά υφάσματα” για παιδιά ηλικίας 11-14 ετών. Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, στους χώρους του Youth Makerspace Larnaka, από τις 09:00-14:00.

Το βιωματικό εργαστήριο είναι συνδεδεμένο με ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται από τις Δρ Άντρη Ιωάννου (Cyprus Interaction Lab, ΤΕΠΑΚ), Δρ Jennifer Rode (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του UCL) και Δρ Louise Barkhuus (Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης).

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου βιωματικού εργαστηρίου, τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν και να προγραμματίσουν το Micro:bit, δημιουργώντας κατασκευές από ηλεκτρονικά υφάσματα. Το Micro:bit είναι ένας μικρός φορητός προγραμματιζόμενος υπολογιστής. Για παράδειγμα, τα παιδιά θα μάθουν πώς να προγραμματίζουν το Micro: bit, ώστε να ανάψει, όταν έρθει σε επαφή με το ηλιακό φως, ενώ το Micro:bit μπορεί να ενσωματωθεί σε κάποια κατασκευή από ηλεκτρονικά υφάσματα.

Το βιωματικό εργαστήριο θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά με ένα διάλειμμα είκοσι λεπτών, ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο, θα συμμετέχουν σ’ αυτό χωρίς τους γονείς τους. Κατά τη διάρ

κεια του βιωματικού εργαστηρίου, απώτερος στόχος είναι παρέχουμε μια απολαυστική, καινοτόμα και συνάμα εκπαιδευτική εμπειρία στα παιδιά.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ:
1. Το έντυπο συγκατάθεσης για γονείς
2. Το έντυπο συγκατάθεσης παιδιού

Την ημέρα του βιωματικού εργαστηρίου, οι γονείς και τα παιδιά θα κληθούν να υπογράψουν εκ νέου τα πιο πάνω έντυπα. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει κανένα παιδί χωρίς την υπογραφή του ιδίου και του γονέα/κηδεμόνα του.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/sWMji8wP0lA8aDyW2

Η συμμετοχή των παιδιών στο βιωματικό εργαστήριο είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο 20 διαθέσιμες θέσεις, γι’ αυτό και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Comments are closed.